събота, 15 октомври 2011 г.

ЕТ „Лекар”

           Няма вече лекари в България ! Те вече са ЕТ , с една дума - търговци , не лекари. Вече е да не ти се налага да ходиш на лекар – не знаеш какво ще те объркат и как ще свърши всичко  . Щото търговеца те гледа в ръцете , не го интересува много твоето здраве . Вече станаха известни толкова много случаи на лекарски грешки , но гарван гарвану око не вади . И всичко си остава до там . Само се говори и нищо...
            Всеки ден от екрана виждаме различни случаи – деца и големи да търсят помощ от нас , уви повечето са точно неправилно лекувани от нашите лекари , а държавата липсва в цялата тази картинка . Държавата си е скрила главата в пясъка , за нея хората не важни . За отговор от здравно министерство болен човек , може и да не дочака , особено , ако състоянието му е по- тежко , може да чакаш 3-5-6 месеца за едно разрешение за лечение в чужбина , а може и да не го получиш изобщо , там често се губят документи . Така е по –лесно , и вълка сит и агнето – цяло . А човека – бог да го прости . Важното е , че има излишък , останали са пари . Хората в тази държава - кучета ги яли ! Нищо че половината случаи са на дечица – бъдещето на тази същата държава .
            Скоро гледах документален филм за здравеопазването в различните страни . Аз имам личен поглед  за това в три държави – България , Австрия и Франция . С чиста съвест мога да кажа – това нашето е всичко друго , но не и ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ! Не можете да си представите колко е огромна разликата . За да си представите по- лесно си спомнете последния път , когато Ви се е наложило да отидете на лекар . Сетихте ли се ?  Е , трябва да ви кажа НЯМА нищо общо с това , АБОЛЮТНО нищо общо. Там лекаря е единствено лекар . Той не се занимава с пари , има си хора да това . Той е там само за да ви лекува , той е готов да направи всичко за пациента . Нещо много сериозно е объркано в нашата система на здравеопазване . Но дали , защото това е една много удобна система за определени хора , болници и  еднолични търговци ( разбирай лекари) вече 10 години нищо не е променено . Въпреки всички случаи на осакатени и в по-лошия случай – починали хора . Но какво струва един човешки живот ? В нашата страна – АБСОЛЮТНО НИЩО ! Важно е да се източва здравната каса от болниците , важно е да има върнати пари в бюджета , важно е това , хората – НЕ !
Та така ... Да не ти дава господ  да отидеш на лекар...

Автор:Марияна Генова


2 коментара:

  1. Добре дошла на първата гостуваща авторка в блога. Благодаря, че сподели с мене.

    ОтговорИзтриване
  2. Добре заварил ! Дано съм си потътрила краката и много хора да посещават блога ти и да споделят това което ги вълнува . Благодаря , че публикува мнението ми за лекарите и абсурда , наречен българско здравеопазване .

    ОтговорИзтриване