четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Полет над кукувиче гнездо.

  
Ле-ле-е, мислих, че всичко съм видял в живота, или поне много! Попаднах отново в комичен сериал с драматичен привкус, който имаше трагичен край и изобщо за тези които разбират от литература им сатана ясно, че не казах нищо смислено щото не знам как да го опиша. Беден е българският език! Затова  се опитах да направя една алюзия с филма на Милош Форман, защото няма как да не ми настръхнат всичките косми, само като си помисля, че има втори тур от изборите, за президент и кметове. И си помислих, как ли главният му герой  Макмърфи, би се справил с тази ситуация.
Този път обаче сме подготвени. Знаем си, че ще чакаме до сутринта. Затова сме напълнели торбичката с храна, взе ли сме си абичката, само трябва да сменим дървото дето ходим по нужда, защото в една от избирателните секции, няма тоалетна. На първият тур едната полянка я напълнихме, сега ще трябва да се потрудим за другата, защото ще прехвърляме един баир за да я стигнем, а през това време секцията ще я охранява минувач.  Ей така,  някой който помолим, защото и той е човек и ще влезе в положение, пък си има и собствена тоалетна, и знае какво удобство е.
В другото село пък се разиграваше поредният сериал от „Столичани вповече”. В 60 бюлетина бяха задраскани с хикс, всички кандидат кметове с изключение на един. Явно смятаха, че така го избират. Такава съдба сподели и още един кмет от съседното село, защото там пък 200 човека решиха да повторят същото упражнение. Или избирателите гледат много телевизия или някой келеш ги е подучил за да гледа сеир. НЕ ВЯРВАМ, Келеша, да е активист на някоя политическа сила дето е почерпила вдъхновение от филма. Да се чуди човек, да плачи ли да се смее ли?!
Има и друга заложена „мина”, образованието на членовете на избирателните секции. Имаме и такава в която председателя е с основно. Мани, мани, сега като си помисля  броенето в някой секции до 5 часа сутринта, направо си е нищо време. Какво искаме от хората, 13 часа избори, 9 часа броене, бе те направо са се родили с висше образование...
Върха на сладоледа обаче, беше резултата от избора в друго село, в което след 7 часа броене на 400 бюлетина, номинираха за кмет кандидата, спечелил на първи кръг 21 гласа, а спечелилият изборите кмет с 360 гласа попадна в списъка на загубилите. Тук обаче не ни стана ясно, къде е станала точно грешката в секцията или в ОИК, обаче на кмета да му е яко дупето, защото за да го номерират, за кмет ще трябва да води дело в административният съд!
Въобще, като теглим чертата, евтиното винаги излиза по-скъпо, стара народна поговорка е, ама нашите политици никога не слушат избирателите си !


                 Автор: Николай Григоров / Shljko/

Няма коментари:

Публикуване на коментар