понеделник, 31 октомври 2011 г.

А сега накъде ?!

            Настъпвам вече четиридесет и пет години, и започнах да си задавам въпроси, които само преди една петилетка биха ми се сторили незначителни. Търся отговори, които всъщност не са отговори, защото една истина няма и като погледна по-философски на живота си установявам, че той е само един миг от вечността- за мене важен но за останалите надали. Всъщност, какъв е смисъла да опознаеш само този миг и защо това трябва да е толкова важно, след като не зная накъде отивам ?! Сигурно има смисъл, но живота  нито е започнал с мен нито ще приключи, само на близките и на приятелите ми ще им домъчнее за известно време и после всичко ще е само спомен, а след това забвение.
Не мога да твърдя, че много съм разочарован. Може би естествено съм стигнал вече до този етап в живота си в който намирам смисъла да съществувам, само за да обгрижвам  тези които ме наследяват. Сигурно това е зрелостта. Както казваше прабаба ми-  „живота е един сън” и ти преминаваш през него набързо, докато поемеш следващият си дъх, без да имаш време да смениш сценарият, защото никой не знае каква ще е следващата сцена, кошмар или сбъдната мечта. Само едно е сигурно- рано или късно няма да се събудиш!
Часовника ми вече започна да брои обратно. Много хора, които обичах и на които се възхищавах напуснаха този свят и Аз, по- философски взех да гледам на живота, защото вече наистина сериозно взе да ме интересува- „а сега накъде”, отново сън или пръст... и кое всъщност е по-добре да ти се случи?! На този въпрос не мога да дам отговор, защото твърдо не зная какво точно искам, и не предполагам- какво ме очаква. Всъщност не съм ли част от експеримент и не съм ли аз опитното животинче което ползват, за да докажат поредната хипотеза, за преходността на самата вселена. А кои са тези, които всъщност експериментират с мене?!
            Ето на, казах ви, че вече съм настроен философски и си задавам разни, идиотски въпроси. Започнах, обратното броене, нямам мечти, изпитвам само огромна обич към тези, които ме наследяват! Дано те отговорят на въпросите, които вече напъват душата ми или по-вероятно е и те да се примирят като мене и да чакат да видят какво ще им се случи!

Автор: Николай Григоров / Shljko/

1 коментар:

  1. Рецепта няма. Смисъла е такъв, какъвто ти го формулираш.
    Ако питаш хората около теб, ще ти кажат, че е хубаво да издеш една рибена чорба при Папарулата, да посетиш "колчетата" или Юри Гагарин през сезона и куп други.

    ОтговорИзтриване