неделя, 9 октомври 2011 г.

МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ - І част

І мит –Любовта е вечна!


„Имало едно време един юнак, който се влюбил в една мома ………. И накрая  юнака се оженил за момата,  три дена яли и пили, живели дълго и се обичали през целият си живот”. Колко лицемерно от страна на народните автори, колко е тежко след време да се сблъскаш с действителността и колко много време наистина отделяме да говорим за чувствата си, те наистина ли са толкова важни?
Може би да, обаче как може да се направи разлика между любов и обич? Къде е границата? Кога започват да изчезват тръпките от целувките и докосването и кога, човека който лежи до тебе започваш да възприемаш като естествено гол? Според някой автори всичко е физиология, а според други всичко е психология, но горе долу всички твърдят, че любовта продължава девет седмици и половина. Неизбежно и за това трябва да знае всеки който се врича във вечна любов.

ІІ мит- Жената е по-вярна от мъжа!

Ето това тука вече е физиология. От гледна точка на биологията като биологичен вид  ние сме полигамни и това влияе на модела ,на поведение както на мъжа така и на жената. Те през целият си живот си търсят партньор независимо от това колко са имали преди това, затова искат да изглеждат добре и да бъдат привлекателни. Това е, иначе всеки може да оправдае изневярата си по различен начин. Обикновено при жената е „Той престана да общува с мен”, „Не ми обръща достатъчно внимание”, , „Държи се лошо”,”Не правим секс, мъжа „Това е само секс”, „Нямам семеен уют”, „Не ми готви”. Оправдания колкото искаш, само че жената го представя като преживян дълбок душевен катарзис, а мъжа като чисто физиологично желание /да чука/.
Истината е друга, дълбоката неосъзната истина  е че тя е срещнала по-добър мъжкар, а той по-млада и красива женска и добре, че точно тука започва да важи правилото преходността на любовта и тръпката продължава само около девет седмици и половина, иначе семейството като основна клетка на обществото /както пише в старите учебници по” Морал и право”/ би изчезнало. Не жалейте задава се следващият мъжкар и жена. Изневярата е неизбежна и за това трябва да знае всеки който се врича във вечна вярност.

ІІІ мит -Мъжът е силния пол!

Боже мой каква заблуда. И в преносен и в буквален смисъл той си е слабия пол от всякъде. Първо ролята която трябва да изпълнява в семейството, да осигурява доходи и благоденствие отдавна не е негов приоритет, жените здраво стъпиха на пазара на труда. Колко жалко, че основната роля на мъжа за семейството тук някъде се изчерпва. За да може да компенсира непълноценността си в това отношение се опитва да влезе в дома и да помага в домакинство /това е добрия варянт / или да започне да се комплексира /това е лошия варянт / но във всички случаи предимствата му се стопяват със всеки изминал ден.
Природата му е заложила още една бомба, пола му. От него зависи неговото самочувствие, гордост и мъжественост. Физиологичния механизъм за подготовка на мъжкия полов член за съвкупление е доста по- сложен от женски и за разлика от тях един мъж не може да скрие невъзможността да осъществи сексуален акт. А колко е лесно една жена с повече опит да го направи импотентен, достатъчно е да му казва само че не се получава. И какво стана с това се изчерпаха мъжките достойнства. Мъжът вече не е силния пол, имайте го в предвид като се жените.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ.

 Автор: Николай Григоров /Shljko/

Няма коментари:

Публикуване на коментар