неделя, 9 октомври 2011 г.

МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ – ІІ част

ІV. Мит – Той си мисли, че ТЯ го разбира, тя си мисли, че ТОЙ я чува!

Основен проблем в отношенията мъж – жена е, че всеки един от тях иска партньора му да реагира адекватно според начина по който той възприема заобикалящата действителност. В началото на брака всеки партньор иска да вмести другия в някакви рамки , като обикновено предположенията му са , че мъжките и женските възприятия са еднакви. Когато обаче се появи конфликта, реакцията е различна . Жената се опитва да обясни проблемите си с много думи поради добре развитата си втора сигнална система, но за съжаление не предполага, че след десетия спор мъжът почти спира да я слуша, тъй като разговорите започват да се въртят върху едни и същи теми „За мързела му”, „За отношението му към Нея”, „За промяната в чувствата Му”. От своя страна мъжа започва все по- малко да говори , защото смята, че темите са изчерпани, той е казал всичко по тях и Тя би трябвало да го е разбрала, но в момента просто капризничи.
Оформя се един порочен кръг при който жената все повече говори, а мъжът все повече мълчи. Края му се вижда след около десетата година когато и двамата партньори се примиряват със статуквото си и почти спират да се карат. И тогава о чудо, оказва се, че и двамата се разбират прекрасно, а отношенията в семейството потръгват.
Когато решите да създавате семейство трябва да сте наясно, че ще започнете да се чувате и разбирате с партньора си приблизително след период от около 10 години!!!

V. Мит –Тя е доволна от това, което и предлага Той!

Определено само в началото, после и омръзва и започва да повишава изискванията си , като с течение на времето ценностната и система постоянно търпи промяна и условията, които поставя на партньора по отношение на бита стават все по категорични.
Жените като пазител на домашното огнище имат особено отношение към него и съответно претенции за това, колко е функционално и колко е естетично.Тъкмо задоволяваш някакъв неин каприз и хопа след половин година има вече по- добра идея.
Ако братко си зле с финансите и не може наведнъж да удовлетвориш желанието и за промяна на дома, ремонтите ще следват по стаи, през 3-4 месеца и след като ги врътнеш , започвате наново. НЯМА СПАСЕНИЕ!!!
Мой съвет за да ти излезе по- евтино , закупи си инструменти и се абонирай за списание „Направи си сам”.
Ако си решил да се жениш , примири се  до края на живота си ще правиш ремонти!!!

VІ.Мит – Той е главата на семейството!

Нищо подобно, Той е толкова глава, колкото Тя му позволи. Жената определя статута на мъжа в семейството.
Ако е по-умна и по интелигентна от него , Той ще се чувства глава на семейството, но Тя ще взима решенията. Ако е по- умна от него, но не особено интелигентна , ще го смачка  и ще го доведе или до импотентност, или до домашно насилие. Ако е по- глупава от него и не особено интелигентна, тогава той наистина ще си е глава на семейството, а ма то егати семейството.
Има едно единствено изключение от правилото, когато интелекта и образованието на партньорите е почти на едно ниво, тогава и двамата разбират, че няма „Глава на семейство” има само компромиси и разбирателство.
Ако решиш да се жениш, търси подходящата за твоя интелект и ум жена, иначе, цял живот ще си нещастен!!!

Автор: Николай Григоров /Shljko/

Няма коментари:

Публикуване на коментар