петък, 25 ноември 2011 г.

За еманацията на еманципацията, днес .


            Това пък какво е?! Аз ли нещо не разбирам или за еманципацията стана толкова модерно пак да се говори, че думата  влезе отново в речника на политиците ни, а от опит знам, че влезе ли нещо в тяхната уста, нищо хубаво повече няма да излезе! Това не е ли поостаряло вече, като термин?! Не сме ли вече равни по права?!
А бе хубаво е за това да се говори и няма лошо ама не взехме ли да я бъркаме вече със сексизъм, че от това космите ми настръхват, защото когато жената се превъзбуди на тема еманципация, обикновено започва да се говори за това как кръв ще се лее, защото всички трябва да сме еднакви, за да сме равни! А сега де...с какво точно сме еднакви?! И отпред и отзад да ни погледнеш, различни сме и ни личи от всякъде. А пък от рождение сме равни, защото упражняваме едни и същи права. Единственото дето ни различава е, че Вие, сте по -добрата, по- красивата, по-устойчивата и по-разумната част от човечеството, пък сега искате да си приличаме! И то защото основната част от Вас смятат, че е справедливо и ние да мием чиниите в къщи. Ето там, някъде, се върти днес еманацията на еманципацията, тъй като се изчерпа вече другият и смисъл!
Хубаво де, ще ги мием и ще перем ако е в интерес на мира / макар, че мисля за по-редно, да ви купим миялни машини и перални/ и какво от това, по-добре ли ще се чувствате ако мъжете Ви, станат по- женствен, а пък Вие, по-мъжествени, че белким се срещнем някъде по средата, за да замязаме един на друг?! И по-добре ли ще се почувствате, да се пресрещнем някъде по масите на кило ракия, отколкото да отидем заедно на театър или опера?! Хайде може и на 3 D кино, макар че в последно време, жените станаха по-известни екшън звезди. Чукат и се бият като мъже, да се обърка човек кой носи топки?! А бе хора, объркахме главите на децата си!
Уважаеми дами, с цялото уважение, което изпитвам към Вас и към Вашият интелект / а то е твърде голямо /, твърдя че нито ние ще започнем да раждаме и ще станем по-добри майки от вас, нито вие ще можете да настъпите трайно и да преобладавате в типично мъжки професии! Не защото по-малко можете и знаете, а защото имаме различни приоритети по рождение... или поне би трябвало да имаме! Ако пък това стане, значи цялото човечество нещо се е побъркало и тогава въобще няма да има значение, какво вие, и ние си мислим! А бе те, нещо, нещата, взеха да не мязат на себе си!
Ай и да му се е на днешната ЕМАНАЦИЯ НА ЕМАНЦИПАЦИЯТА!


Автор:Николай Григоров /Shljko/

Няма коментари:

Публикуване на коментар