неделя, 9 октомври 2011 г.

Да убиеш Буревестник

Много пъти съм си задавал въпроса защо хората вземат дрога?! За мен това е психо-социален феномен и който може да даде еднозначен отговор на  въпроса ще бъде достоен за Нобелова награда. Къде се крие генезисът на проблема?! Защо именно млади хора посягат към нея, въпреки че повечето от тях знаят, че краят обикновено е летален?! Необяснимо е и е жалко, че толкова малко правим, за да им помогнем!
Не ги разбираме, забравяме, че и ние сме били млади! Смятаме, че като сме им осигурили храна, подслон и удобства сме изпълнили задълженията си като родители. Загубили сме връзка с тях и не знаем как да постъпим, като ни застигне нещастието. Забравяме, че младите хора са като Буревестниците,  чакат бурята, за да направят първия си полет. Мислим, че сме ги подготвили за него, а всъщност не сме им показали дори как се размахват криле!
Това е, когато няма кой да те научи как да летиш – вярваш на всеки, който ти предложи това, а всъщност най-лесно  да убиеш Буревестник е, не като го обстрелваш, а като го излъжеш, че бурята е дошла и той може да полети.
Млади хора, извинявайте, не винаги ви разбираме, но винаги можем да ви кажем кога ще дойде бурята, за да размахате криле и да полетите, и там в нея ще намерите удоволствието да обичаш и да бъдеш обичан и щастието да създадеш нов живот и да го обгрижваш! Повярвайте ми, това усещане не може да бъде заменено с удоволствието, което може да изпитате от приемането и на най–качествената дрога!

Автор: Николай Григоров /Shljko/

3 коментара:

  1. Здравей, приятелю...Казват, че летенето е по-лесно от порасването. Не винаги имат нужда от някой , който да ги научи да летят , но винаги имат нужда от накого, на когото да вярват. Поздрави ...

    ОтговорИзтриване
  2. Хей :) , здравей! Направи следващата крачка... Поздрави за решението ти ! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Всъщност много си права. Тази публикация ми е от 2009г. Публикувах я в блог на мой приятел и си спомням, че провокира много коментари. Мисля, че бяха над 60. Да така е, както съм коментирал вече, това е психосоциален-феномен и за етиологията му може да се спори много.
    Поздрави :) !

    ОтговорИзтриване